Adresa:

Calea Stan Vidrighin, nr. 24
Timișoara, jud. Timiș

Program:

8:00 – 17:00 (Luni-Vineri)
9:00 – 14:00 (Sâmbătă)

Număr de telefon:

Blat de cuarțit – proprietăți și avantaje

blat de cuarțit

Blat de cuarțit în bucătărie – rezistent, durabil, practic. O invesiție pe viață pentru bucătăria dvs. Cuarțitul este cu ușurință una dintre cele mai versatile pietre ale naturii. A devenit din ce în ce mai popular datorită durabilității, modelelor unice și culorilor vibrante.

Aveți în vedere cuarțitul pentru blaturile de bucătărie? Probabil că vă întrebați cum se compară cu celelalte materiale disponibile, în special cu alte pietre naturale.

Iată ce trebuie să știți pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză înainte de a cumpăra.

Blat de cuarțit – mai rezistent decât granitul

Unul dintre primele lucruri pe care majoritatea oamenilor vor să il știe despre cuarțit este prin ce se diferențiază de granit. Cele două sunt pietre naturale, ambele sunt dure și ambele sunt foarte frumoase.

Asemănările dintre cele două pietre abundă. Ambele sunt formate adânc în pământ de căldură și presiune, astfel încât ambele pietre sunt dure și rezistente. La un 7 pe scala de duritate Mohs, cuarțitul este de fapt mai dur decât granitul.

Diferențele dintre cele două sunt ceea ce face ca blaturile de cuarțit să iasă în evidență.

Mulți oameni adoră aspectul, deoarece unele tipuri pot semăna foarte mult cu marmura. Granitul tinde să aibă pete mai întunecate (efectul acestuia fiind format din lavă topită). Cuarțitul are de obicei pete întunecate mici sau deloc.

O altă diferență între cele două pietre este faptul că majoritatea cuarțitului este mai dens și mai puțin poros decât granitul. Ambele sunt natural poroase într-o oarecare măsură. Puteți găsi cuarțit care poate necesita o sigilare mică sau deloc.

Poate arăta ca marmura, dar nu se va zgâria

Pentru oricine iubește aspectul de marmură, dar care urăște sensibilitatile acesteia, cuarțitul poate fi o alternativă excelentă. Unele seamănă atât de mult cu marmura, încât este greu să faci diferența.

Cum să faci diferența dintre cuarțit și marmură?

Un lucru pe care îl poți face este să testezi un eșantion pentru a vedea dacă va fi gravat. Tot ce trebuie să faceți este să puneți o bucată de lămâie pe o bucata de cuarțit peste noapte. Dimineața, dacă suprafața s-a decolorat, este marmură.

blat de cuarțit

Are nevoie de foarte puțină întreținere

Este un material destul de usor de întreținut pentru blaturile de bucătărie. Diferitele tipuri au grade diferite de porozitate, deci unele vor necesita un pic mai multă grijă și atenție. De regulă, ar trebui să o sigilați pur și simplu cuatitul pentru că este o piatră naturală și este poroasă, intr-o oarecare masura.

Îngrijirea zilnică regulată a blaturilor de cuarțit consta in stergerea cu o cârpă umedă și o picătură de săpun de vase echilibrat ca pH. Acest lucru le va menține curate fără a deteriora finisajul.

Deși este foarte greu de zgâriat, ar trebui să evitați utilizarea de produse de curățare abrazive, deoarece ar putea să elimine materialul de etanșare pe care îl utilizați.

De asemenea, produsele de curățare abrazive pot face ca suprafața să pară mai puțin lustruită.

Cuarțitul este rezistent la căldură, astfel încât puteți așeza obiecte fierbinți chiar pe blat  dar, pentru un aspect frumos un timp cat mai  indelungat, va sugeram sa protejati blatul pe cat posibil.

În ciuda numelui similar, este foarte diferit de cuarț

Cuarțitul este o piatră metamorfică naturală. S-a format atunci când nisipul este încălzit și comprimat în pământ. Cuarțul conține bucăți de cuarț măcinat combinate cu rășină și polimeri pentru a crea un material artificial, frumos și puternic.

Deoarece cuarțul este fabricat de om, acesta poate fi o opțiune mai puțin costisitoare decât cuarțitul pentru proiecte  mari, complicate. Cu toate acestea, cuarțul nu este la fel de rezistent la căldură sau zgârieturi. Acest lucru face o mare diferență în ceea ce privește performanța materialului în bucătărie.

Cuarțul are mai multe opțiuni de culoare. Acest lucru se datorează faptului că aproape orice pigment de culoare pe care îl doriți poate fi adăugat atunci când materialul este fabricat.  Asa puteți găsi cuarț care arată destul de natural.

Deoarece cuarțul este complet neporos, blaturile de quartz mai puțin predispuse la pete și la bacterii.

Blaturile de cuarțit sunt foarte puțin poroase. Cu toate acestea este posibil să fie etanșat pentru a preveni petele.

Speram ca descrierea de mai sus va ajuta in luarea unei decizii, iar pentru mai multe informatii, va stam bucurosi la dispozitie in showroom-ul din Timișoara, Calea Stan Vidrighin, nr 24. Contactați-ne pentru ofertă de preț blat de cuarțit!

Alte articole

Video

Despre redare videouri Calacatta marmura Bianco Oro

Câteva modele și aplicații folosind onix, marmură, granit, travertin, andezit, ardezie, piatră naturlă, expuse în showroom-ul nostru.

Abonează-te la Newsletter

Suntem mereu aproape și vă oferim soluția completă pentru proiectul dvs. cu piatră naturală. Abonați-vă la newsletter și aflați primii noutățile!