Adresa:

Calea Stan Vidrighin, nr. 24
Timișoara, jud. Timiș

Program:

8:00 – 17:00 (Luni-Vineri)
9:00 – 14:00 (Sâmbătă)

Număr de telefon:

Blat granit vs blat marmură

blat granit vs blat marmură

Blat granit vs blat marmură, care sunt principalele diferențe între cele două materiale? Aveți nenumărate opțiuni și nu știți ce să alegeți? Ambele materiale sunt spectaculoase și ambele se potrivesc pentru blaturi și backsplash. Cu toate acestea trebuie să le cunoașteți proprietățile pentru a ști unde să le folosiți. Spre exemplu marmura este poroasă, de aceea se pretează pentru contrablat. O puteți alege și pentru blaturile decorative ale meselor și măsuțelor de cafea. Granitul este foarte dur și este recomandat pentru blaturile de lucru. Puteți tăia fără grijă pe el, nu se zgârie, puteți scăpa zeamă de lamâie și grăsimi, nu se pătează.

V-am stârnit curiozitatea? Citiți articolul de mai jos. Comparatia dintre marmura si granit vă va ajuta să decideți ce piatră să folosiți în utilizarea blaturilor de bucatarie și de baie.

Blat granit vs blat marmură

Aspect:

Din punct de vedere al aspectului atat marmura cat si granitul, sunt opțiuni spectaculoase pentru blaturile de bucatarie, panou de spate anti stropire și de baie. Marmura este foarte elegantă, atemporală. Granitul impresionează prin combinația de culori.

Granitul: Termenul de granit are diverse definiții. Geologii definesc granitul ca o rocă purtatoare de feldspat. Are granulație grosieră, care este alcătuită din cristale. Ele apar ca niște pete care au o culoare variată, astfel încât o placă de granit ar putea conține o varietate de nuanțe și modele. Există granite cu puncte sau cu vene învolburate cu un amestec spactaculos de culori. Granit albastru, verde, portocaliu, roz, roșu, auriu, alb cu maro, negru etc. De obicei are nuanțe medii până la închise.

blat granit vs blat marmură

Marmura: o găsim într-o varietate de texturi si culori. De la marmura alba pură, marmură crem, bej, marmura neagra sau verde, pana la nuante de gri sau rosiatica. Culoarea acesteia tinde să fie destul de consistentă cu venele care trec prin ea si care concentrează nuanta spectaculoasa a marmurei.

Blat masă marmură

Duritate și durabilitate

Granitul este mai greu, mai dur și mai puțin poros decât marmura. De aceea este mai rezistent la așchieri, zgârieturi și la pete.

Ambele materiale sunt rezistente la căldură, deși trebuie să fiți precauți cu vasele și tigăile fierbinți din bucătărie.

Atât blaturile din marmură cât și cele din granit sunt destul de durabile. Este obligatoriu să fie sigilate cu solutii corespunzătoare la fiecare doi ani. Granitul și marmura sunt poroase. De aceea fără sigilare cu solutiile impermeabilizante potrivite, lichidele vor pătrunde și pot colora sau pot pata materialul.

Când solutia impermeabilizanta incepe sa-si piarda din proprietati, trebuie înlocuita. Altfel aceste pietre pot fi ușor patrunse cu ulei, vin, suc și orice acid. Marmura este deosebit de vulnerabilă la alimentele și lichidele acide. De aceea fiți foarte atenți să le țineți departe de marmură sau să le curățați imediat după contact.

Granit sau Marmură?

Întreținerea blatului

Majoritatea experților sunt de acord că granitul necesită o întreținere ușoară spre moderată în comparație cu suprafața solidă a quartzului.

Marmura necesita o întreținere moderată până la mare. Este obligatoriu să impermeabilizați marmura odată la doi ani. De asemenea evitați contactul ei cu lichide și alimente acide, cu grăsimi. Ștergeți imediat scurgerile. Asă cum am menționat a începutul articolului, pentru blatul de lucru din bucătărie recomandăm granitul.

Curățați blaturile de piatră numai cu soluții profesionale, cu PH neutru, special create pentru marmură și granit. Acestea vor curăța foarte ușor fără a deteriora suprafața pietrei naturale

Dacă sunteți dispus să oferiți mai multă întreținere în schimbul frumuseții, atunci puteti lua în considerare atat marmura cat si granitul. Cu blaturi de piatră naturală veți avea o bucătărie și o baie spectaculoasă.

Alte articole

Video

Despre redare videouri Calacatta marmura Bianco Oro

Câteva modele și aplicații folosind onix, marmură, granit, travertin, andezit, ardezie, piatră naturlă, expuse în showroom-ul nostru.

Abonează-te la Newsletter

Suntem mereu aproape și vă oferim soluția completă pentru proiectul dvs. cu piatră naturală. Abonați-vă la newsletter și aflați primii noutățile!