Uncategorized

Blat granit vs blat marmura

blat granit alaska white

 

Comparatia dintre marmura si granit vă va ajuta să decideți ce piatră să folosiți în utilizarea blaturilor de bucatarie sau de baie.

1.Granitul:

Termenul de granit are diverse definiții. Geologii definesc granitul ca o rocă purtatoare de feldspat, cu granulație grosieră, care este alcătuită din cristale.

În ceea ce privește comerțul cu pietre, cuvântul „granit” este folosit pentru orice rocă purtătoare de feldspat cu cristale interblocate care sunt suficient de mari pentru a fi surprinse cu ochiul liber.

Din punct de vedere al aspectului atat marmura cat si granitul, sunt opțiuni frumoase pentru blaturile de bucatarie sau de baie.

Granitul arată granulatia de cristale de care aminteam.

Ele apar ca niște pete care au o culoare variată, astfel încât o placă de granit ar putea conține o varietate de nuanțe – albastru, verde, portocaliu, roz, roșu etc., de obicei în nuanțe medii până la închise.

granit BlackAbsolute3
granit BlackAbsolute3

2. Marmura:

Marmura o gasim in texturi si culori, de la marmura alba, crem, bej, marmura neagra sau verde, pana la nuante de gri sau rosiatica.

„Modelul” este mai mare în marmură. Culoarea tinde să fie destul de consistentă cu venele care trec prin ea si care concentrează nuanta spectaculoasa a marmurei.

 

marmura breccia sarda blat
marmura breccia sarda blat

Duritate și durabilitate

Granitul este mai greu si mai dur decât marmura, deci este mai rezistent la așchieri și zgârieturi.

Ambele materiale sunt rezistente la căldură, deși trebuie să fiți precauți cu vasele și tigăile fierbinți din bucătărie.

Atât blaturile din marmură cât și cele din granit sunt destul de durabile, dar DOAR dacă sunt sigilate cu solutii corespunzătoare la fiecare doi ani.

Granitul și marmura sunt poroase, astfel încât fără sigilare cu solutiile impermeabilizante potrivite, lichidele vor pătrunde și pot colora sau pot pata materialul.

Când solutia impermeabilizanta incepe sa-si piarda din proprietati și nu este înlocuita, aceste pietre pot fi ușor patrunse cu ulei, vin, suc și orice acid. Marmura este deosebit de vulnerabilă la alimentele și lichidele acide, așa că fiți foarte atenți să le țineți departe de marmură sau să le curățați imediat după contact.

 

Întreținerea blatului

Majoritatea experților sunt de acord că granitul necesită o întreținere moderată în comparație cu suprafața solidă a compozitului quarțul, a sticlei sau a placilor ceramice.

Marmura necesita o întreținere moderată până la mare. Îngrijirea implicată este menținerea marmurei impregnata, evitarea materialelor acide și ștergerea rapidă a deversărilor.

Dacă sunteți dispus să oferiți mai multă întreținere în schimbul frumuseții, atunci puteti lua în considerare atat marmura cat si granitul.

Fiecare va duce bucătăria sau baia la următorul nivel de viață de lux.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *