SOLUȚII ÎNTREȚINERE

Soluții întreținere pentru piatra naturala . Intretinerea si curatatrea suprafetelor din piatra naturala se face zilnic sau periodic.  Toate pietrele naturale în structura lor au îmbibate canale capilare interconectate care permit penetrarea acestora cu lichide și gaze.

Aceste canale poroase acționează ca un burete, iar acțiunea capilară atrage lichidele în timp, împreună cu orice săruri dizolvate și alte solutii. Pietrele foarte poroase, precum calcarul absorb lichidele relativ repede, în timp ce pietrele  mai dense nu. Spre exemplu granitul, este semnificativ mai puțin poros, si absoarbe volume mai mici și mai lent, în special  lichide vâscoase.

Pietrele naturale sunt utilizate tot mai des pentru blaturi, pardoseli (atât în ​​interior cât și în exterior) și băi, fatade,garduri etc. Majoritatea acestora sunt de natură poroasă, unele mai mult decât altele. Dacă apa, uleiul, grăsimea și alți agenti  stau mult timp pe suprafața pietrei, aceastea patrund incet în piatră și creează pete urâte. Prin urmare, cele mai multe tipuri de  piatră decorativa necesită o curatare zilnica sau periodica si ulterior facuta o etanșare de bună calitate pentru a o proteja. Pentru curatarea suprafetelor se folosesc solutii speciale pentru marmura, granit, ardezie si travertin.

Intretinere piatra exterior.

Gama noastră de solutii de intretinere, difera in functie de natura si suprafata pietrei.  Avem solutii pentru indepartarea adezivilor si chiturilor de rost ramase dupa montaj MARBLE CLEANER. Solutii pentru indepartarea ruginii de pe suprafetele de granit RUSTOP T1. Pentru intretinerea zilnica a suprafetelor de piatra, folositi detergentul T-POWER.  Ca sa nu alunecati pe suprafetele de marmura si calcar montate la exterior, folositi sablatorul chimic A.G.E. T5. Tratament antialunecare pentru placi de granit A.G.E. T9.

cere oferta chiar acum !

Mai multe informati despre protectia piatra naturala

Nu au fost găsite produse care să corespundă criteriilor selectate de dvs.

Antialunecare

A.G.E T5 – sablator chimic marmura si calcar

A.G.E T5 este un produs acid care produce sablarea/antichizarea chimica a mai multor tipuri de marmura, calcar sau alte materiale. Este un produs foarte usor de utilizat fiind folosit pe suprafete mici cu blaturi de bucatarie, scari, placari cu aspect rustic, etc..

Mod de utilizare

Aplicati uniform produsul pe suprafata de lucru asezata orizontal cu o stropitoare sau prin pulverizare.

Lasati produsul sa lucreze pentru o perioada de 5-10 minute dupa care spalati cu multa apa. Pentru un efect anticat mai accentuat lasati produsul sa lucreze pentru mai mult timp. Pentru a evidentia sau intensifica culoarea materialului si pentru a-l proteja de agentii externi, aplicati dupa uscare Betawax sau A.G.E T7

Acoperire: 4-7 mp/litru

A.G.E T9 – tratament anti-alunecare granit

A.G.E T9 este un tratament anti-alunecare pentru suprafetele de granit lustruite sau pietre cristaline impiedicand astfel alunecarea atunci cand suprafata acestuia este umeda. Este un produs foarte usor de utilizat fiind folosit pe diverse suprafete precum scari, terase, trotuare,etc...

Mod de utilizare

Inainte de utilizare, curatati suprafata de murdarie sau ceara acolo unde este cazul. Aplicati uniform produsul pe suprafata de lucru asezata orizontal cu o stropitoare, mop sau prin pulverizare.

Lasati produsul sa lucreze pentru o perioada de 2-5 minute dupa care spalati cu multa apa. Pentru un efect anti-alunecare mai avansat, repetati aplicatia pana cand obtineti efectul dorit.

Pentru a evidentia sau intensifica culoarea materialului si pentru a-l proteja de agentii externi, aplicati dupa uscare Betawax.

Acoperire: 8-10 mp/litru

Rustop T1 – eliminare pete de rugina granit

Rustop T1 este un produs special folosit la eliminarea petelor de rugina din toate graniturile bogate in fier ( Kashmir, Solar White, Camelia White, Azularan...). Acesta reduce si elimina petele de culoare galbuie si previne reformarea acestora pe suprafetele curatate.

Mod de utilizare

Intindeti-l uniform pe toata suprafata, chiar si pe verticala, cu o matura, de jos in sus. Distantati placile intre ele cu bucati de plastic astfel incat produsul sa poata lucra o ora, sau chiar mai mult in unele cazuri.

Pentru prevenirea unei eventuale inchidere a culorii pe materiale mai deschise la culoare, se recomanda diluarea produsului ( 7 parti de Rustop T1 si 3 parti de apa ).

Dupa folosirea produsului recomandam aplicarea unui hidrorepelent, GMS 511, Betawax pentru a proteja materialul de agentii externi ( ploi acide, smog, inghet, umiditate...)

Detergenti

MARBLE CLEANER – detergent detartrant pentru pete adeziv,ciment ,praf,saruri .

Marble Cleaner este un produs complex destinat pentru mai multe utilizari. Se foloseste in mod special ca detartrant si decalcifiant pentru recuperarea suprafetelor murdare si imbatranite din marmura, piatra, granit sau pavaje ( la eliminarea fluorescentelor ). Poate fi folosit la indepartarea rezidurilor rezultate in urma operatiilor de taiere si montaj, a petelor de ciment si adeziv.

Mod de utilizare

Aplicati  uniform produsul cu o pensula, varsandu-l direct pe material sau prin pulverizare si lasati-l sa lucreze cateva minute, dupa care frecati cu o perie de plastic ( daca e nevoie ) si spalati/ clatiti cu multa apa. Suprafetele tratare nu intra in contact cu apa.

A  nu se folosi pe suprafete lucioase din marmura,travertin,calcar deoarece le matuieste !!!

STONE CLEANER – deteregent pentru pete de igrasie,muschi,tannin,lemn si alte culori

Stone Cleaner este utilizat pentru curatarea materialelor murdare si innegrite de smog , alge , muschi sau igrasie putand fi aplicat pe suprafete netede sau mate .

Stone Cleaner  are o puternica actiune oxidanta si penetranta si e foarte usor de indepartat dupa folosire .

 

Mod de folosire

Se aplica uniform pe suprafata de curatat si se lasa cateva ore dupa care se curata cu o perie daca este cazul si se indeparteaza cu apa .Daca suprafata nu este complet curata repetati operatiunea.

 

Acoperire  - 5-10mp/litru

CORMAC – detergent alcalin pentru eliminarea petelor de praf, ulei, smog.

Detergent lichid universal concentrat foarte puternic folosit la indepartarea petelor de smog si grasime de pe suprafete din piatra, marmura, granit, pavaje, etc...

Mod de folosire:

Se pulverizeaza pe suprafata dorita, se asteapta cateva minute dupa care se indeparteaza cu o carpa uscata sau direct cu apa. Acolo unde este nevoie se poate folosi o perie de plastic.

Aplicare: se poate folosi produsul pur sau diluat in apa pana la 50%. A nu se utiliza impreuna cu alti detergenti, acest lucru putand anula efectul produsului.

T-POWER – detergent igienizant de intretinere/spalare zilnica pardoseli

Detergent igienizant folosit pentru combaterea si stoparea dezvoltarii bacteriilor, microorganismelor, ciupercilor, etc...

Mod de folosire:

Zilnic, ca igienizant pentru bai, bucatarii, pavimente, restaurante. A nu se utiliza impreuna cu alti detergenti, acest lucru putand anula efectul antibacterian al produsului.

Aplicare: 3-4 capacele la 5 litri de apa

NETTAX – spray autolucidant pentru blaturi,mese ( uz casnic )

Nettax este un spray auto-lucidant care curata si impermeabilizeaza instantaneu. Nettax este un produs neutru , alcatuit din rasini siliconice speciale , destinat suprafetelor lucioase din marmura , piatra sau granit (blaturi de bucatarie , bar, mese, etc...)

Mod de utilizare:

Se aplica de la o distanta  de 25 de cm de suprafata pe care doriti sa o tratati dupa care intindeti uniform cu o carpa uscata. A se agita sprayul inainte de utilizare